Ny stad, nytt folk, nytt jobb

Nu var det ett tag sen man var inne på bloggen, och mycket har hänt sen senast!

Jag jobbade på mitt jobb i 5 månader (tror jag att det var) plågades mesta av tiden av den oerhört ostimulerande arbetsuppgiften av att sitta i en stol framför en dator i 8 timmar/dag och prata med surfittor till kunder som bara hade massa problem. Så på sidan om jobbet så letade jag även annat, för det mesta i stockholmsområdet, och efter 5 månader kom den efterlängtade dagen!
Min syster som hade jobbat på K-rauta, och där även jag hade ansökt men inte fått något, gav mig en mail till chefen som hon var rätt så bra vän med och sa till mig att maila henne och skicka cv, så det gjorde jag och på en torsdag så ringer telefonen medans jag är på jobbet. Det är K-rauta i täby och de vill ha mig på intervju redan dagen efter... Jag som jobbar den dagen frågar om det är möjligt att göra detta på en helg, men det var en omöjlighet så vi bestämde måndag istället. Då blir jag tvungen att sjukanmäla mig och åka till sthlm för intervju.

Jag åker på söndag kväll och bor hos Jocke och Berg i Uppsala över natten, och tidigt på måndag så åker jag till K-rauta och träffar Ji, chefen jag mailat. Hon pratar på och tycker det är riktigt trevligt att träffa mig, så säger hon att hon inte orkar ställa de traditionella intervjufrågorna och att när hon ser på mig så ser hon kajsa (min syster) och Kajsa gillar hon, och frågar mig om jag kan börja nästa dag. Lite chockad över den lilla tid jag har så ber jag om att få börja på måndag istället, eftersom jag måste säga upp mig och även skaffa boende!
Nu blev det fyr i brasan, hem till hudik, säger upp mig dagen efter, ringer Uniflex och säger upp mig där, hem och leta på blocket efter boende, men ICKE, där finns ingenting att få. Så ringer jag Jocke och frågar om jag får bo där ett tag tills jag hittar eget och tack å lov att man har schysta polare!

Den lördagen sticker jag med tåg från Hudik (YES ÄNTLIGEN!). I Gävle ska jag byta från X2000 till UL-tåget för att spara pengar. Har två stora väskor med mina kläder, en uppblåsbar madrass och andra tillbehör, och även min dataväska. När jag kommer fram till Gävle kliver jag av, skyndar mig in till stationen för att köpa biljetter till UL, tar biljetterna och springer till perongen där tåget står, kliver på och lägger ner väskorna 1,2.... vart fan är min tredje väska?! Fan, springer till tågvärdinnan och frågar när vi åker, 5 minuter säger hon, då springer jag till stationshuset där jag fixa biljetterna, men där är inte väskan. Då kommer jag på, fan... den ligger på x2000 som just åkte! Och det var väskan med alla mina kläder -.- blir sagd att jag kan hämta den på central stationen i sthlm och då blir jag på bättre humör, inga problem med det. Men Ack så lurad jag var, eftersom hittegodsstället är stängt på helger...

Det är en trött och eländig person som glider in på Uppsalas station senare den dagen.. Fyy.

Men nu har jag bott  här i en månad, fick tillbaka min väska måndag eftermiddag, hade en riktigt bra första dag på jobbet och har haft det bra och kul på jobbet och här "hemma" hela tiden! Visst jag bor på en madrass i köket, som inte är så stort och som nu även täcks av ett matbord, och gör så att jag blir tvungen att ställa min sovplats emot väggen för att man ska komma åt kylskåp, spis etc, men jag trivs oerhört bra men grabbarna!

Men hur bra jag än trivs så vill jag ha något eget, har sökt på flera inneboende annonser men ingen har riktigt varit tillfredställande. Men idag så har min kära far ringt och pratat med någon dam som hyr ut rummen i en villa till polisstudenter, bor 3 där nu som delar på huset, och en ska flytta. Så far min (som är polischef ;D) ringde och har sett till att jag kan flytta in i det lediga rummet!! Fan va bra! I centrala Sollentuna så nu slipper jag pendla i 2 timmar för att komma till jobbet! Och slipper kliva upp 5 på morgonen varje dag när jag börjar 09:00!
Så nu de närmsta dagarna ska jag ringa damen som hyr ut huset och se till att jag kan komma och kolla på rummet.
Kommer sakna att bo med grabbarna men det löser sig!

Under tiden som jag har bott här har jag jobbat mest, varit på fyrishov ett par ggr och simmat som träning när jag varit ledig, några utgångar på krogar i Uppsala. Fyllde även år för ett par veckor sedan, då åkte jag hem och hade fest! Hade hög feber, inte sovit på 33 timmar när festen väl började och höll på i ytterliggare många timmar till 05:00 söndag morgon. Men guuuh så kul det var!!

Och helgen efter så jobbade jag söndag, men på lördag så hade vi lite andra planer än att vila upp sig för arbetsdagen ;) Jag, frida och berg drog först till hemma fest hos Kalle, en hudikbo som bor i uppsala, drack och hade trevligt, sen drog vi till Salahallen och DÄR, mitt gott folk, var det så underbart jävla roligt så att festa i hudik kommer inte att vara lika kul längre. Mycket folk, Mycket plats, MYCKET bra musik! Dansade och röjde, kom hem 2-3 på natten, full som SATAN, sover, klockan ringer 6 eftersom jag måste upp på jobbet. Jag är fortfarande full, springer runt i en cirkel i köket och letar efter vad fan det är som låter! Hittar klockan som vi hade ställt på alarm. Jag klär på mig, borstar tänderna... går och däckar på min madrass, vaknar 7... Faaan missat tåget, tar det som går 7:45 istället, somnar, vaknar 9:00 (är någolunda nykter) FAAAN! Hoppar upp, springer och tar 9:45 tåget (jag började 10) ringer chefen och berättar jag och blir lite försenad. 3 timmar senare kommer jag fram, lite små lullig sådär... Ojojoj, vilken dag, men det var värt det ^^

Det är vad som har hänt från förra inlägget tills nu, i väldigt stora drag.

Nu är snart även Julen här, jobbar tills 22a och drar hem 23e och är sedan ledig till 2a januari. Ska bli trevligt, och förhoppningsvist blir det grymma fester på nyår! I hudik om inte planen att dra med grabbarna till en stuga i Björnriket blir av. Supa, basta och åka skidor över nyår, nice.

Fler historier kommer upp förr eller senare när jag kommer på tanken igen.

Hare gött

RSS 2.0